Tuesday, 23 August 2011

SEBELUM COUPLE, SELEPAS COUPLE.....

BARU KENAL

1. Jalan jauh2, takut tersentuh, haram tu...

2. Kalau keluar, mesti ramai2, yela, baru kenal.

3. Gurl : "Tak berani naik motor dengan dia, segan." Boy : "Tak beranila bawak anak dara orang naik motor, takut orang nampak, nanti orang kata apa pulak.."

4. Tukar2 no. tepon pun guna orang tengah. malu la konon...

5. Baru kenal, mestila ber'saya-awak' aje. Tak pun panggil nama...SHASHA NAK AIR? RIZ AMBIKKAN YEA....


DALAM PROSES NAK TACKLE

1. SMS sekerap mungkin. Call setiap hari, kononnya caring each other.

2. Sesekali keluar berdua, asyik keluar ramai2, kacau daunla kawan2 tu.

3. Dah berani naik motor berdua, tapi yang gurl malu2 lagi nak peluk pinggang.

4. Bila jalan, tiba buat2 tersentuh tanganla, terpegangla, time lintas jalan, yang gurl tu mula la buat2 takut kononnya, nak pimpin tangan lintas jalan. Macam bebudak.

5. Masih lagi ber'saya-awak' atau panggil nama.


BARU-BARU COUPLE(PANAS LAGI)

1. Asal SMS ada aje ayat jiwang2 tu.....lambat sikit reply, terus call, risau kononnya.

2. Selalunya memang berdua, dah macam belangkas, kalau sehari tak jumpa, macam tak lengkap hidup ni, dah abis jumpa, sambung lagi SMS, call, chat FB, YM...rindu....

3. Bila naik motor, yang gurl dah pandai peluk pinggang...yang boy tu, asyik2 brek mengejut, jalan ada lubanglah, kucing melintas la, nak elak pakula.Gurl nak pergi mana-mana pun sanggup tolong hantarkan.

4. Dah tukar gelaran, ABG-SYG, PAPA-MAMA, I-U, BABYBOY-BABYGURL, macam2la, janji nampak manja dan romantis.

5. Ada je tempat2 dating, ada aje aktiviti bersama. tengok wayangla, karaoke la, mandi air terjunla, lepak tamanla, jauh2 pun takpe, sanggup pergi.

6. Bila keluar, mesti pegang tangan, tak pun peluk, takut hilang kena culik kang, susah pulak.

SELEPAS 3 BULAN

1. SMS? sekali hantar, lepas 10 minit baru reply, selalunya tak reply langsung. Call? 2,3 hari adalah sekali, itupun tak sampai 5 minit, takut habis kredit.

2. Seminggu sekali baru jumpa. sibuk, takde masa nak keluar, Kadang2 sampai 2 minggu tak nampak batang hidung. Bila online FB , buat2 tak perasan si dia online jugak.

3. Tengok wayang? takde cerita best la, Karaoke? berdua aje tak best la. Mandi air terjun? tak freela, banyak kerja. Lepak taman? nak buat ape?

4. Mintak tolong hantar/jemput? penatla, tak larat. Bila berdua atas motor, redah aje, lubang ke, kucing melintas ke, bonggol ke, tak peduli dah, janji cepat sampai.

5. "Apa pegang2 ni, orang tengokla, buat macam biasa je sudah"

6. Dah takde dah SMS jiwang2 tu. SMS pun pendek2 aje, macam tak berapa nak SMS aje.


Aku rasa mesti ramai yang alami situasi ni. Tak kirala boy @ gurl. Kalau yang mana selepas tiga bulan masih bahagia seperti baru2 couple, tahniah la,  semoga sampai ke alam perkahwinan. Punca situasi2 diatas berlaku? entahla, belum ada yang dapat pastikan. Ini pun sekadar pandangan aku aje.

SEKIAN

5 comments:

  1. baru 3 bulan dah berubah ..
    cemana la kalau kawen ye..

    ReplyDelete
  2. hmmm.....tula...tapi kan ramai je couple yg macam ni kan.....

    ReplyDelete
  3. nak kenal hati budi masing2..terima seadanya..salam syawal yea....:)

    ReplyDelete
  4. dah empat tahun bercinta tapi takut nak keluar berdua nak pegang tang apatah lagi berpelukkan . belum yakin akan jadi milik kita selamanya . InsyaAllah akhir tahun ni akan membina masjid . doakan kami :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...